ABN AMRO test betalen met ring of horloge

ABN AMRO test betalen met ring of horloge
  • 23 juni 2017
  • Redactie

ABN AMRO onderzoekt of het betalen met zogeheten ‘wearables’ voor consumenten beschikbaar komt. In een pilot testen gebruikers het contactloos betalen met Kerv-ringen en horloges.

Beide producten zijn uitgerust met NFC-techniek (Near Field Communication). De komende drie maanden wordt gekeken of de betaalmogelijkheid aanslaat. Ook zoekt de bank meer partners om mee samen te werken. Als het lukt, moet de techniek aan het eind van dit jaar voor klanten beschikbaar zijn.

Veiligheid
Aan het project zijn ook Mastercard en technologiebedrijf DIGISEQ verbonden. De bank stelt dat het product hiermee voldoet aan alle eisen voor betrouwbare en veilige betalingen. Hiermee zou het systeem even veilig zijn als betalen met een pinpas. Tegenover de NOS stelt Yvonne Duits, die namens de bank betrokken is bij de ontwikkeling, dat er nagedacht is over mogelijke diefstal: ‘Mocht de ring gestolen worden, dan moeten klanten die zo snel mogelijk laten blokkeren. De schade is hooguit 25 euro. Bij hogere bedragen is bij betalingen de pincode nodig.’

Deze zomer introduceert ABN AMRO met een vijftal andere banken ook de betaalapp Payconiq. Ook hiermee kunnen gebruikers zonder pas betalen.

comments powered by Disqus