Popo’s onder vuur

Popo’s onder vuur
  • 30 augustus 2019
  • Redactie

De politie moet oppassen met het gebruik van straattaal in webcare-uitingen. De gemeente Almere waarschuwt de politie om de negatieve effecten op gezag en autoriteit die de communicatie kan teweegbrengen.

Afgelopen juli plaatste de politie Almere Stad-Haven onderstaand Facebook-bericht om ‘boefjes’ te verzoeken het iets rustiger aan te doen, in verband met de extreme hitte toentertijd.


Dit webcarebericht leidde volgens Omroep Flevoland tot vragen van de PVV, die vindt dat dit soort uitingen een negatief effect heeft op het gezag en de autoriteit van de overheidsinstantie. De gemeente reageert dergelijke communicatie niet aan te moedigen, maar dat een eenmalig bericht in straattaal geen impact zal hebben.

Webcarewonderen
De combinatie tussen politie en social media werd eerder bestempeld als productief. Volgens universiteitsdocenten zijn deze platformen een rijke bron voor het vinden van klachten over de landelijke overheidsdienst én maken direct contact tussen burgers en agenten mogelijk. Politie Oost-Nederland bewapent zich al langer met social media.

comments powered by Disqus