HR-trends 2020

HR-trends 2020
  • 13 januari 2020
  • Redactie

Een ‘purpose-driven’ leiderschapsstijl, meer transparantie rond beloning en de implementatie van digitale transformatie waarbij de ‘carrièrenomade’ centraal staat; volgens recent onderzoek van managementadviesbureau Korn Ferry zijn dit de belangrijkste HR-thema’s voor dit jaar.

  1. Meer waardegedreven leiderschap
    De bijdrage aan een maatschappelijk doel door organisaties levert financieel voordeel op. Ook voor werknemers wordt betekenisvol werk nog belangrijker.
  2. Meer transparantie over salaris en beloning
    Ten opzichte van vijf jaar geleden zijn werknemers meer open over wat zij verdienen en verwachten zij ook dat hun werkgever een eerlijk en transparant beloningsbeleid nastreeft.
  3. Voorzichtiger werven en flexibeler belonen
    Anno nu wordt beloning vaker flexibel toegepast door organisaties, op basis van individuele prestatie en/of benodigde (zoals technische) vaardigheden.
  4. Opkomst van de ‘carrièrenomade’
    Getalenteerde professionals die sneller dan gebruikelijk van baan veranderen worden door organisaties niet langer als risico gezien. Hun veelzijdige 'succesprofielen' krijgen steeds meer aandacht vanwege hun inzetbaarheid voor verschillende rollen.
  5. Grotere veranderingen door digitale transformatie
    In plaats van eenmalig is de voorbereiding op de digitale transformatie nu een continu proces. Herscholing van werknemers op het gebied van zowel ‘harde’ kennis als ‘zachte’ vaardigheden maakt daarvan deel uit.
comments powered by Disqus