Append solliciteren in de lift

Append solliciteren in de lift
  • 27 juli 2020
  • Redactie

Solliciteren via WhatsApp is voor steeds meer jongeren gemeengoed geworden. 1 op de 10 millennials zegt graag via deze wijze bij een organisatie het sollicitatieproces te starten.

Uit recent onderzoek van Sollicitatiedokter onder circa 2.000 respondenten blijkt dat solliciteren via sociale media voor veel millennials en Gen Z-ers de normaalste zaak ter wereld is geworden. De organisatie schrijft dit deels toe aan werkgevers. Zij stimuleren werkzoekenden actief op om op moderne manieren sollicitaties in te sturen. ‘We zien dat jongeren vaak een hoge drempel ervaren om ergens te gaan solliciteren. Door kandidaten te laten solliciteren via bijvoorbeeld WhatsApp, kunnen werkgevers talent putten uit een voorheen onbereikbare bron’, stelt managing director Willem Eekels.

CV
‘Als een werkgever kandidaten zoekt voor een functie die geen schrijfvaardigheden vergt, is het slim als hij sollicitanten uitdaagt om zich op een niet-traditionele manier aan hem voor te stellen.’ Anderzijds blijkt het cv nog steeds relevant: 6 op de 10 medewerkers zegt het liefst met een curriculum vitae te solliciteren.

comments powered by Disqus