Sollicitatiegewoonten keren terug

Sollicitatiegewoonten keren terug
  • 24 juli 2020
  • Redactie

De sollicitatieactiviteit onder Nederlanders kruipt na een tijdelijke dip tijdens de coronacrisis weer terug richting het oude niveau. Toch blijkt er sprake te zijn van krapte: het aantal vacatures is sinds februari met een derde gedaald.

Op basis van cijfers van het UWV, het CBS en eigen verzamelde data analyseerde CVster.nl de arbeidsmarkt. Hieruit blijkt dat met name in de sectoren die gedijen op flexkrachten – waaronder customer service en HR – het aantal vacatures is gedaald met 45%.

Jobhopper
De sollicitatieactiviteit van werknemers met een vaste arbeidsovereenkomst, stijgt langzamerhand. De slimme lockdown in maart zorgde ervoor dat medewerkers met een vaste baan hun sollicitatieplannen uitstelden. Inmiddels is het percentage weer gestegen naar waarden van vóór de corona. Echter zorgt de sterke afname van het aantal vacatures wél voor minder passende functies voor de jobhopper.

Eerder onderzoek van Robert Half toonde aan dat lang niet alle werknemers tevreden zijn met hun huidige baan: tweederde ziet graag verandering. 22% is actief op zoek naar een andere baan. Maar ook houdt de huidige situatie een groot deel van de Nederlanders angstig op de plek: ruim de helft maakt zich zorgen over baanverlies.

comments powered by Disqus