Twee-sterrenchef Kruithof over topvorm in hospitality

Twee-sterrenchef Kruithof over topvorm in hospitality
  • 25 april 2022
  • Peter van Woensel Kooy

'Hard werken, dagelijks sporten en nieuwe dingen blijven ontdekken is mijn persoonlijke recept om in te topvorm blijven voor het mooiste vak ter wereld: het vak van hospitality', zegt Martin Kruithof (62), de twee-sterrenchef en eigenaar van De Lindenhof in Giethoorn.

'De gast komt bij ons op visite. Dat is onze aanpak. Ons restaurant is heerlijk huiselijk en ongedwongen. Je moet je gasten behandelen als je eigen bezoek. Niet te afstandelijk, maar juist gezellig en ontspannen. Restaurateurs restaureren. We maken mensen beter. Vooral na zo’n coronatijd... Eten verbindt. Er is niks mooiers dan een lange tafel met een goed gezelschap, lekker eten, mooie wijnen en volledig ontzorgd worden. Dat is hospitality', aldus Kruithof in Food Inspiration.

Volg niet het geld
'Het contact met mensen is het allermooiste wat er is. Sommige gasten zijn vrienden voor het leven geworden.'
Zijn tips zijn veel sporten en je hart volgen. 'Wat je ook kiest, volg niet het geld, maar volg je hart. Als je dat doet, dan hoef je nooit te werken.' Lees hier verder.
(bron: FI)

comments powered by Disqus