Kortere openingstijden door personeelstekort

Kortere openingstijden door personeelstekort
  • 16 mei 2022
  • Kel Koenen

Door het nijpende personeelstekort moeten winkels noodgedwongen eerder hun deuren sluiten en beperken ze de koopavonden.

Directeur Eus Peters van de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) vertelt tegen NU.nl: 'De situatie is zorgelijk. Zowel in distributiecentra als in winkels is de druk groot. Hierdoor sluiten kleinere filialen van winkelketens geregeld voor een dag de deuren om het personeel bijvoorbeeld in te zetten in de grotere winkels. Veel winkeliers weten het allemaal net te redden omdat veel deeltijders meer uren draaien en zich daarbij flexibel opstellen. Maar de situatie is penibel, het moet allemaal niet gekker worden.'

Jan Meerman, directeur INretail deelt de zorgen van Eus Peters: 'Niet alleen het niet ingevuld krijgen van vacatures is een probleem, ook het behouden van personeel is enorm lastig. Er is grote concurrentie tussen verschillende sectoren en iedereen vist in dezelfde vijver.' Er moet volgens Meerman meer worden geinvesteerd in innovatie en robotisering, zodat bepaalde werkzaamheden niet meer door mensen hoeven te worden gedaan.

comments powered by Disqus