Amazon Prime makkelijker opzegbaar

Amazon Prime makkelijker opzegbaar
  • 4 juli 2022
  • Kel Koenen

Consumenten moeten Amazon Prime in twee klikken op kunnen zeggen. Dat hebben de Europese Commissie en de consumentenautoriteiten van de EU-lidstaten, waaronder de ACM, afgesproken met Amazon.

Amazon Prime is een dienst voor het afleveren van pakketten en een streamingdienst voor series en films. Voordat de afspraken werden gemaakt, konden consumenten wel makkelijk een abonnement afsluiten, maar moesten veel moeite doen om het abonnement op te zeggen.

Ze moesten bijvoorbeeld verschillende pagina’s doorscrollen en waarschuwingen wegklikken. Dat hoeft nu niet meer. Cateautje Hijmans van den Bergh, bestuurslid van de ACM: ‘Bedrijven moeten het consumenten niet moeilijk maken hun abonnement op te zeggen.

De ACM ziet vaker dat bedrijven consumenten beïnvloeden om keuzes te maken die ze anders niet zouden maken, bijvoorbeeld door het moeilijk maken om abonnementen te beëindigen. Manipulatie door middel van de vormgeving van de app of website kan een schending van de consumentenregels zijn. De ACM treedt op om consumenten te beschermen tegen dergelijke praktijken.

Beeld: ©lutsenko/123rf.com

comments powered by Disqus