SAS en Notilyze ontwikkelen oplossing voor betalingsachterstanden energieleveranciers

SAS en Notilyze ontwikkelen oplossing voor betalingsachterstanden energieleveranciers
  • 8 september 2022
  • Ryan Baij

SAS heeft samen met het Notilyze een oplossing ontwikkeld die energieleveranciers in staat stelt om klanten met een betalingsachterstand beter te bedienen.

Omdat een betalingsachterstand per klant een andere aanpak vergt, hebben SAS en Notilyze een oplossing ontworpen waarmee energieleveranciers de incassoprocessen kunnen optimaliseren en een gepersonaliseerde klantervaring kunnen bieden. Door het tekort aan gas zijn de energiekosten de afgelopen tijd enorm gestegen. Daarnaast zijn de kosten voor levensonderhoud vanwege de hoge inflatie de afgelopen maanden ook nog eens gestegen. Dit betekent dat tweederde van de EU-burgers straks zijn energierekening niet of nauwelijks meer kan betalen.

'Het gaat niet alleen om het vroegtijdig signaleren van klanten die in de problemen dreigen te raken, maar ook om een veel efficiëntere manier van samenwerken', vertelt Daniel Karo, Commercial Director bij Notilyze. 'Momenteel hanteren veel energieleveranciers nog verouderde manieren van werken, zoals het gebruik van Excel sheets en computerschermen die vol met post-it notes hangen met uitzonderingsregels of individuele beloftes aan klanten. Dit is een zeer inefficiënte en foutgevoelige manier van werken. De bestaande oplossingen voor debiteurbeheer zijn daarnaast vaak ontworpen voor business-to-business doeleinden en niet voor consumenten die een persoonlijke aanpak vereisen. Automatisering met empathie voor het individu is hier essentieel om klanten effectief te helpen.” 

Merel van Sommeren, Account Executive bij SAS, is blij met de empatische manier van oplossen: 'Uiteindelijk draait deze oplossing om het kunnen bieden van een empathische manier van debiteurenbeheer. Hoe een klant wordt behandeld en het gevoel dat iemand daaraan overhoudt, moet vooropstaan. Een slechte klantervaring kan het merk enorme schade aanrichten. Energiemaatschappijen zitten voor een langere periode vast aan een contract. Ze hebben er dan ook veel meer aan wanneer klanten tijdelijk of permanent minder energie afnemen, maar op de lange termijn wel klant blijven. Zowel de klant als de leverancier zijn hiermee geholpen.'

Merel van Sommeren stond op de cover van CustomerFirst 06. Benieuwd naar wat SAS doet en hoe Van Sommeren tegen klantcontact aankijkt. Check het interview hier.

comments powered by Disqus