Merkle verwelkomt Johan Schipper als Growth Solutions Lead

Merkle verwelkomt Johan Schipper als Growth Solutions Lead
  • 3 oktober 2023
  • Kel Koenen

Datagedreven Customer Experience Agency Merkle kondigt de terugkeer van Johan Schipper aan als Growth Solutions Lead in Nederland. Hiermee zet Merkle een stap om klantervaringen te verbeteren en bedrijfsgroei verder te stimuleren.

Met bijna een decennium aan Merkle-ervaring en een korte periode aan de klantzijde weerspiegelt de terugkeer van Schipper zijn enthousiasme voor Merkle’s dynamische cultuur en teams: ‘Ik heb de sector en de sfeer van een agency gemist’, vertelt hij. ‘Waarom Merkle opnieuw? Dat is een no-brainer, vooral als je bedenkt dat Merkle deel uitmaakt van dentsu. Wie wil er nu niet werken bij een innovatieve marktleider met een toonaangevend klantportfolio?’

In de rol van Growth Solutions Lead voor Noord-Europa ligt de focus op het realiseren van de verdere groei van Merkle. Hierbij zal het niet alleen gaan om de groei van bestaande klant- en partnerrelaties en de huidige dienstverlening, maar ook het onder de aandacht brengen van Merkle’s expertise op het gebied van Web- & App-development, Content- en Commerce Solutions.

‘Op dat gebied zijn we een echte koploper, maar misschien staan we er nog niet zo om bekend op de Nederlandse markt’, vertelt Schipper. Hij benadrukt zijn enthousiasme over Merkle als CXM-bedrijf. ‘We hebben een unieke positie, want we adviseren niet alleen. We bouwen ook de oplossingen en managen -in veel gevallen- de marketing-operatie. De rode draad is altijd data en technologie, maar wij combineren dat met de expertise vanuit onze eigen media-, creatieve- en activeringsteams.’

De terugkeer van Schipper onderstreept het leiderschap van Merkle in de sector, gekenmerkt door innovatie, groei en een strakke focus op het leveren van klantervaringen die boven verwachtingen uitstijgen.

comments powered by Disqus