Opinie   
NPS is soms net cabaret
  • 06 oktober 2017
  • Gerrit Piksen

NPS is soms net cabaret

Cabaretier Pieter Derks zei laatst dit in het tv-programma Kanniewaarzijn*: 'Hoe kan het toch dat al die bedrijven die waanzinnige en gave en fantastische dingen maken, het zelfvertrouwen hebben van een meisje van dertien met twee buitenboordbeugels, dood haar en een afritsbroek?' Zijn conclusie: stop met het vragen om feedback. Als er echt iets mis gaat hoor je het wel (bij Kanniewaarzijn, bijvoorbeeld). Het zette mij aan het denken. Want hij heeft een punt, we worden doodgegooid met feedbackverzoeken. En is dat wel zo nodig?

De drie voorwaarden voor een fantastische klantenservice
  • 25 september 2017
  • Gastauteur

De drie voorwaarden voor een fantastische klantenservice

Het is voor luchtvaartmaatschappijen niet bepaald een gemakkelijk jaar. Zowel de grote maatschappijen als de budget-marktspelers hebben te maken gehad met een stroom negatieve publiciteit in de pers rond de slechte behandeling van klanten en, meer recent, weigering om passagiers te compenseren* in het geval van vertragingen. Bij dit soort problemen is het makkelijk om het cabinepersoneel of boekingsagenten de schuld te geven. Maar de manier waarop een bedrijf de klantenservice aanpakt, hangt af van verschillende factoren.

Klanten? Het zijn net mensen...
  • 30 augustus 2017
  • Gastauteur

Klanten? Het zijn net mensen...

Het duurde even, maar de klussersmarkt trekt aan. De doe-het-zelf zaken floreren weer. Eindelijk. Ook ik betrad laatst vol klusenergie mijn plaatselijke Praxis. Bij binnenkomst hing een knullig geprinte A4, dat wapperde aan het toegangspoortje: 'Zonder bon wordt niet geruild'. Eenmaal binnen werd ik niet begroet. Een stoïcijnse medewerkster deelde uiteindelijk mee: 'Geen idee wat een keilbout is.' Ik maakte rechtsomkeert. Op naar de HORNBACH.


Iedere woensdagmiddag op de hoogte van het laatste nieuws?

Inschrijven