Grote geen gezeik garantie

Grote geen gezeik garantie
  • 7 mei 2024
  • Anders Jansen

Toch wel de favoriet bij ons thuis. En ons primaire antwoord als we op pad zijn iets te kopen en de verkoper vraagt wat we zoeken: de Grote Geen Gezeik Garantie.

Natuurlijk niet bij de eerste de beste BIC-pen of de boodschappen bij Jumbo, maar als het om iets grotere en meer bewerkelijke zaken gaat. Een auto. Een verbouwing thuis. Maar ook bijvoorbeeld als we een verzekering willen afsluiten.

Lekker duidelijk zou je zeggen. En precies in het straatje van een dienstverlener, want die wil toch niets liever dan helpen en zorgen dat alles werkt en doet zoals het hoort? Toch blijven we ons keer op keer stuk bijten op onze wens. En ontstaat er paniek in de ogen van de verkoper en eindigen we in de mitsen, de maren en de sterretjes. En helaas vaak ook zonder zijn of haar handtekening onder de Grote Geen Gezeik Garantie.

Ik neem je mee op wat recente koop-tripjes om onze teleurstelling kracht bij te zetten… We gingen op zoek naar een nieuwe auto. Merk was duidelijk. Kleur waren we uit. En veel verder gaat onze autowens eigenlijk ook niet. De prijs wisten we al vooraf en met inruilen leek dat ook een gemaakte zaak. De verkoper zag ons enthousiasme, rook de deal en kwam met haar bekende killer-aanbod om de deal te closen: ‘Als je vandaag besluit, kan ik nog €2500 van de prijs afdoen’. En daar kwamen we. ‘Nee, houd dat lekker. De auto is ons dit waard. We hoeven geen korting, geef ons maar de Grote Geen Gezeik Garantie.’ Oftewel: als er iets is, dan fixen jullie het voor ons. ‘Oeh, die hebben we niet meneer. Er zit natuurlijk wel gewoon garantie op de motor voor 3 jaar. Plus, we hebben het eerste jaar ook BOVAG-garantie. En u kunt ons altijd bellen als er iets is.’ Ik zal jullie de semantische discussie verder besparen, maar we kregen ‘m niet. Als ze ons een beetje hadden aangevoeld dan ging het ons niet om de euro, maar om de intentie. Om het ontzorgen en fixen als er iets gebeurt. Er van op aan kunnen, ongeacht. Waarbij we ook wel snappen dat dit in uitzonderlijke gevallen niet op gaat.

Zo ging het ook met een (kleine) verbouwing bij ons thuis. Weg met elke vorm van een bestek, we willen dat je de pui aan de achterkant verbouwt zoals we op het plaatje hebben bedacht. Je offerte is akkoord. De korting slaan we af, maar we willen wel de Grote Geen Gezeik Garantie. Je fixt het. Ook als het langer duurt. Ook als er achteraf zaken naar boven komen, als die ene leiding 20 cm verlegd moet worden. ‘U kunt hier tekenen meneer de aannemer.’ Yep, zo doen we dat tegenwoordig. Ons eigen mentale contractje met de dienstverlener. Hand op de Grote Geen Gezeik Garantie. Maar ook hier belandden we helaas in… ‘Okay, maar behalve als dit of dat natuurlijk. En dat geldt niet in geval X en Y.’

Er zijn gelukkig ook lichtpuntjes. En uit onverwachte hoek, als is het ook best logisch dat juist een verzekeraar wel die zekerheid biedt. Van auto nu naar huurauto en je voelt al het potentiële gezeik opborrelen. Daar aan de balie in Zuid-Europa. Eigen risico. De grote val waar je in dreigt te stappen. Web van onduidelijkheden en twijfel. Je zou het de Grote Geen Gezeik Garantie kunnen noemen als je een huurauto boekt. Maar: voor ons passé, want we hebben wel de Grote Geen Gezeik Garantie afgesloten. Bij Asured één bedrag per jaar en verzekerd voor alle eigen risico’s en borg van alle huurauto’s en deelauto’s in dat jaar. Nooit meer twijfel aan de balie, je kan volmondig NEE tegen alles zeggen. Je bent namelijk al verzekerd tegen al het gezeik. En Asured regelt alles. Dikker aanrader dus. En ‘geen gezeik’ op vakantie is dubbel lekker. Dus fijn dat het zo ook kan. De waarde van de Grote Geen Gezeik Garantie is inmiddels wel duidelijk😉. Daarom benut ik graag dit podium met een oproep aan alle dienstverleners. Als het ware een ‘zoekertje’ in de Albert Heijn:

Wij zoeken dienstverleners die ons de Grote Gezeik Garantie kunnen bieden. In plaats van korting. Je kan je melden bij CustomerFirst en zij leiden u onze kant op. We zullen daarna snel bij u een contract komen tekenen. Deal?

Anders Jansen

comments powered by Disqus